Call of Duty: WWII

2017. november 3-án jelent meg a Call of Duty játéksorozat legújabb része a World War 2.

Csupán mindig a saját véleményemet és tapasztalataimat írom le számotokra. Semmi nagy bemutatót nem szeretnék tartani, csak néhány mondatban leírni a véleményemet. Hiszen az mindenkinek szokott lenni.

Az egyszemélyes kampány mód, avagy partra szállunk Normandiában.

Az egyszemélyes kampány módban a felvezető igen is tetszett főleg, hogy egyből a D-nappal kezdődik az egész történet. Mi mással is kezdődhetne az amerikai katonák európai hadműveletei. 1944. június 6-án partra szállnak a Szövetséges csapatok Normandiában. A német egységeknek nem érkeztek meg a kért utánpótlások. Nem érkezett elég harckocsi a védelemhez, és emberekből is csak kevesen tudták magukat beásni. A partszakaszokat aknásították, már ahol és amiből tudták-, tankcsapdákat és szögesdrótokat telepítettek. Bunker-, és árokrendszereket építettek ki, bár még ez is kevés volt. Maga Erwin Rommel is személyesen ellátogatott a helyszínre, hogy szemügyre vegye, hogyan haladnak a munkálatokkal.

Nemcsak a videojátékokban, de a mozivásznon is a mai napig a németeket “gonoszoknak” állítják be.

Holott sem a második világháborúban, sem utána nem voltak különbek a nemzetek, mert mindig kellett egy indok, hogy háborúzzanak. Nem véletlen a mai napig, az egyik legnagyobb üzlet a fegyveripar. Az angolok jobban féltették a saját birodalmukat, minthogy a franciáknak vagy a lengyeleknek segítsenek. Lebombáztak több civil lakta területet, köztük Drezdát is, ahol egyetlen német katonai létesítmény sem volt. Az akkori Szovjetunió lerohanta és kifosztotta Európát. A vesztes országokban nőket és gyerekeket erőszakoltak meg, a férfiakat lelövették, a tiszteket felakasztották. A franciák már az első világháború végén megfosztottak minket Nagy-Magyarországtól. A magyarok többségét idegen országokba helyezték át egyetlen toll vonással. A románok egyetlen fegyver eldörrenés nélkül megadták magukat az oroszoknak, átálltak hozzájuk, majd kifosztották a magyar kincstárakat. Az amerikaiak 2 atombombát is ledobtak a japánokra, hogy lezárják a háborút.

De a németek lettek a gonoszak, mert elfoglalták Európát és Afrikából is egy részt. Mindenki tett háborús bűnt. Szívesen megnéznék egy olyan második világháborús játékot, ahol a Szövetségesek a gonoszak és a németek a jók. A Waffen SS-t nem kell összehasonlítani a Wehrmacht hadsereggel.


Tökéletesen látszódik, hogy megint külön DLC-kben akarják felhozni a többi nemzetet. Gondolok itt a kimaradt oroszokra és britekre. Manapság nem nagyon akad olyan játék, ahol egy teljesen egy egész tortát kapnánk, hanem csak egy szeletet. Vegyük példának a 2005-ben megjelent Call of Duty második részét (Call of Duty 2). Érdekes ott teljes játékot kaptunk és ma is rengetegen tolják a többszemélyes módját. Emlékszem amikor klán warokat szerveztünk az Xfire segítségével. Ez a program sajnos már nagyon régen megszűnt, de mi élveztük. Értem kell a pénz, de ha normális, alacsonyabb árak lennének és nem dlc formákban kapnánk egy teljes játékot, biztos többen vennék meg.


Térjünk rá az első küldetésre a kampányból.

Nem tudom, hogy ez csak a Digital Deluxe változat miatt van, vagy az alapjátékban is így van, de a Digital Deluxe változatban a küldetéseink során feltűnnek olyan fegyverek, amelyek abban az időzónában teljesen elképzelhetetlennek tűntek, sőt nem is voltak. Gondolok itt a D-napon, amikor a németek orosz és japán fegyverekkel lőnek ránk (PPSh-41). Most komolyan ha már egy második világháborús történet szálat akarok bemutatni, akkor ne rakjunk már bele olyan eszközöket, amelyek a valóságban nem is voltak ott. Hirtelen ott elment a kedvem az egész kampánytól, hogy megláttam az első német kézből kiesett orosz PPSh-41-et. Tiszta gáz. Lehet, hogy a még 13-15 éves korosztály élvezi, hogy orosz fegyverekkel szaladgál Normandiában 1944-ben, de még egy veterán játékosnak is megakad rajta a szeme, hogy most mi van. Ettől eltekintve még élvezhető a játék.


Apropó, mit is tartogat számunkra a Digital Deluxe változat:

 • Kétszeres fegyver tapasztalati pontokat a Többszemélyes módban
 • 1100 Call of Duty Pont (amelyet elkölthetünk)
 • Az összes Division csomag (Minden hadosztály alap felszereléseit használhatjuk, többek között kapunk egy új Egyenruhát is)
 • Náci zombi fegyver kinézet
 • Supply Drop (Ládák) amelyekben Epic, Legendary vagy Heroic cuccok lehetnek.

A játékot ide kattintva tudod megvásárolni!


Zárásképp lessük meg a játék Többszemélyes módját.

Kifejezetten ezt a játékot nem az egyszemélyes kampányra tervezték, hanem az online részére. A szokásos pörgős versenymódokat kaptuk meg ismét, bele értve a hagyományos Csapatmunka (Team Deathmatch), Felderítés és Pusztítás (Search and Destroy), Mindenki-mindenki ellen (Deathmatch) módokat is. De akadnak újdonságok is, mint a War vagy a Gridiron.

Rengeteg robbanás, füst, effektek sokaságát tapasztalhatjuk meg egyes játékok lefolyása során. Itt már lényegesek számunkra a különböző tudással rendelkező hadosztályok (Division).

5 hadosztály közül választhatunk a Főparancsnokságon:

 • Infantry Division (Gyalogos hadosztály)
 • Airborne Division (Ejtőernyős alakulat)
 • Armored Division (Páncélos hadosztály)
 • Mountain Division (Mesterlövészek)
 • Expeditionary Division (Nevezném őket a Nehéz gyalogos hadosztálynak)

Minden hadosztálynak más-más a fegyvere, az egyenruhája, a képessége. Részletesebben itt egy kis felvezető:RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

MINIMUM:

  • Op. rendszer: Windows 7 64-Bit or later
  • Processzor: CPU: Intel® Core™ i3 3225 3.3 GHz or AMD Ryzen™ 5 1400
  • Memória: 8 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA® GeForce® GTX 660 @ 2 GB / GTX 1050 or ATI® Radeon™ HD 7850 @ 2GB / AMD RX 550
  • DirectX: Verzió: 11
  • Hálózat: Széles sávú internetkapcsolat
  • Tárhely: 90 GB szabad hely
  • Hangkártya: DirectX Compatible

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.