Klasszikus korszak, emlékezzünk vissza

Amikor még minden a kihívásról, az élményről, a csapat kommunikációról és a vicces videókról szólt a játék.

 

A legdrámaibb harccal kezdődjön hát ez a cikk. Amikor megnyílt Molten Core, ahol a főellenségünk Ragnaros volt, a 40 fős raid mellé komoly stratégiai, taktikai tudás, türelem és ész is kellett. Lássuk be, hogy a mai kiegészítők már nem tudják visszahozni ezt az élményt, mint mikor először megjelent a játék, tele kihívásokkal. A fejlődés se volt egyszerű, most pár nap alatt fel lehet húzni egy karaktert 110-es szintig.

 A “Leeroy Jenkins” nemcsak egy valós név volt, de a Wrath of the Lich King kiegészítő idejében, ezek már komoly kitüntetéseknek számítottak (Achievements), melyek felvillantak a játékunk során. Ez csupán egy viccnek indult Vanilla idején, de a Blizzard örökre szívünkbe tette ezt a csodás eseményt, egy “Achievement” keretében. Ezt bárki megszerezheti a játékban, csupán 1 perc alatt 50 kis sárkányt kell megölnünk és máris villan a kitüntetés.

 A játék kezdetekor még a Ventrilo volt elterjedt, mint online-kommunikációs program. Még Burning Crusade idején én is ezt használtam azzal a klánnal, amelyikben voltam. Aztán a későbbiekben mi is átálltunk a Teamspeak 2-re. Igen, a 2-re, nem a 3-ra mert az még nem volt. A Teamspeak 2-nek lilás színű kezelőfelülete volt és még egy SMS-el vagy postai úton lehetett fizetni. Az SMS gyorsabb volt, de valamikor drágább. Amikor azt a pittyegést meghallotta az ember, amikor a másik fél befejezte a beszélgetést, hát az valami fenomenális volt. Sajnos olyan videót nem nagyon találtam.

 Térjünk át a zenés videók készítéséhez. Vagy arra, hogy egyáltalán a Blizzard honnan is vette azt, miszerint a karakterek hogyan táncoljanak majd. Retro videó sokunknak már, a fiatalabb korosztálynak valószínűleg még újdonság és lehet fikázni fogják a minőséget, de az öregebb játékosoknak, ez akkoriban fantasztikusan nézett ki. Valaki összevágott egy remek videót és mindenki teljesen odáig volt érte. Ebben az évben még minőségi tartalmakat lehetett látni a Youtube-n, sajnos a magyaroknál máig alig találni valami érdekeset.A zenés videók készítése manapság eléggé kifulladt, de a legendás Nyhm-et vagy Gigi-t nehéz lenne túlszárnyalni, akik a Burning Crusade és Lich King idején elég sok remekművet készítettek. Csak jelzem, hogy akkoriban még 2007-2010 között igen csak minőségi tartalmakat osztottak meg az interneten. De vannak még népszerűbb alakok, mint Druidboyz , Zharkan és csapata.

Ezt mintsem bizonyítja a lentebb található videók, melyek közé inkább csak a legelterjedtebbeket raktam ki.

 

 

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.