Star Wars – Empire at War

A Star Wars: Empire at War egy 2006-ban a LucasArts és a Petroglyph által kiadott valós idejű stratégiai játék (RTS), ami a Star Wars univerzumban játszódik.

A játékban a Birodalom (Empire) vagy a Felkelők Szövetsége (Rebellion) erőkkel játszhatunk. Mindkét félnek megvannak az előnyei és hátrányai. A Birodalom inkább az űrhajók terén erős, míg a Lázadók inkább a földi erőkre koncentrálnak. A cél a totális galaktikus uralom, ehhez az ellenség legyőzése szükséges mindkét hadszíntéren, űrben és szárazföldön.

 

JÁTÉKMENET

Egyetlen nyersanyag van, a „credit” (ez a Csillagok háborúja Galaxisának univerzális pénzneme), amelyet bolygók elfoglalásával, bányák építésével és kereskedelmi útvonalak birtoklásával lehet növelni. Minden ellenőrzés alatt tartott bolygónak van egy állandó credit termelése, ami függ a bolygó tulajdonságaitól. A bolygókon való építkezés korlátozott, ez függ az adott bolygótól, emellett fontos megjegyezni, hogy minden bolygó egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, például: csökkenti a galaxisban az egyik egység gyártási idejét, stb.

GYÁRTÁS

A játékban a Birodalom oldalán a vadászgépek és a bombázók a csatahajókkal együtt gyártódnak le, azok is szállítják, és harcokban automatikusan az űrbe engedik őket. Ezzel szemben a lázadóknak külön kell legyártaniuk ezeket az egységeket.

Az űrhajók gyártása űrbázisokon történik, és a fejlettség-, valamint az űrbázis szintjétől függ, hogy milyen típusok gyártása lehetséges. A szárazföldi egységek pedig a bolygókon gyárthatóak, de rendelkezni kell a bolygónak a megfelelő épülettel

CSATÁK

A csaták során lehetőség van utánpótlás hívására. A szárazföldi csaták színesebbek, mivel több szárazföldi egység van. Csatáknál lehetőség van úgynevezett pod-ok elfoglalására, ezekre védelmi eszközök építhetők. Űrben lézer és rakéta állomás, szárazföldön gyalogság-, jármű- és repülőgép elleni ágyúk, valamint gyógyító, javító állomások és radar.

 • Űr: Az egyszerre csatában lévő hajók mennyisége korlátozott, így a csata még akkor is megnyerhető, ha az ellenség túlerőben van. A védő űrbázisának lehetősége van hajók gyártására, de az a fejlettségi szinttől függ, hogy milyen hajókat.
 • Szárazföld: Landolási pontok elfoglalásával lehet növelni a szárazföldre hozható csapatok számát. A védők gyártó épületei támadás alatt is gyártanak, és az elkészült egységeket fel lehet használni a védekezésre.

Szárazföldi csatáknál lehetőség van „Bombing Run”-ra, vagyis egy terület bombázására, ehhez viszont a Birodalomnál egy Tie Bombázó hordozónak (Acclamator-, Victory- vagy Birodalmi-osztályú Csillagromboló), a Lázadóknál egy Y-szárnyú vadászosztagnak kell az űrben állomásoznia.SZEMÉLYES TAPASZTALAT

Sokat nem kell mesélnem a játékról, hiszen rengeteg őrült rajongó létezik, akik valamilyen Star Wars videojátékkal valaha is játszottak. Ám, szerintem ez a valós idejű stratégiai játék igencsak erősre sikeredett. Tekintve, hogy maga a játékmenetben van egy kamerarendszer, amelyet ha bekapcsolunk, magunk is benne lehetünk komoly csatákba. Így készíthetünk akár kisebb filmeket vagy zenés videókat is.

Engem még mindig visszaránt a játék és még mindig ugyan olyan élvezetes vele játszani, mint régebben. Nem lehet megunni.RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

MINIMUM:

  • Számítógép: 100% DirectX 9.0c kompatibilis számítógép
  • Processzor: Intel Pentium III 1.0 GHz vagy AMD Athlon 1.0 GHz
  • Operációs rendszer: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7
  • Memória: 512 MB
  • Grafika: 64 MB-os videokártya Shader Model 2.0 támogatással / ATI Radeon 9600 / NVIDIA 7200 / Intel 965
  • Hangkártya: 100% DirectX 9.0c kompatibilis PCI, USB, vagy alaplapi hangeszköz
  • Internet: 56kbps vagy gyorsabb kapcsolat (csak többjátékos játékhoz szükséges)

AJÁNLOTT:

  • Számítógép: 100% DirectX 9.0c kompatibilis számítógép
  • Processzor: Intel Pentium Dual Core CPU
  • Operációs rendszer: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7
  • Memória: 1 GB
  • Grafika: 256 MB-os videokártya Shader Model 3.0 támogatással / ATI Radeon X1900 / NVIDIA 8600
  • Hangkártya: 100% DirectX 9.0c kompatibilis PCI, USB, vagy alaplapi hangeszköz
  • Internet: 1.5Mb DSL/kábel kapcsolat (csak többjátékos játékhoz szükséges)


HOL VEHETŐ MÉG MEG?
KATTINTS A KÉPRE!RÖVIDEN ÉS TÖMÖREN A
STAR WARS UNIVERZUM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.