Call of Duty 1

Call of Duty 1

Call of Duty-t az Infinity Ward fejlesztette és 2003. október 29-én adták ki. 2004 szeptemberében az Activision kiadta a Call of Duty: United Offensive kiegészítőt, amit a Gray Matter Interactive a Pi Studioshozzájárulásával fejlesztett. A második világháborúban játszódik, a játékos amerikai, brit és szovjet katonát irányíthat. Konzolos változata a Call of Duty: Finest Hour, mely GameCube-ra, Xboxra és PlayStation 2-re jelent meg.

A történet a második világháború néhány csatáját követi, a játékos amerikai, brit és szovjet katonákat irányíthat. Minden küldetés több feladatból áll, az összes megoldása után a játékos tovább léphet a következő szintre. Bármikor el lehet menteni a játékot, ellentétben a későbbi Call of Duty játékokkal, ahol bizonyos pontok elérésekor a játék magától ment.

A játékos két fő fegyvert, egy pisztolyt, és akár 8 gránátot tarthat magánál. Lőszert vagy más fegyvereket halott katonáktól lehet szerezni. Bizonyos fegyvereknél lehet váltani egyes- és sorozatlövés között. A Call of Duty az első FPS-ek között volt, melyekben a játékos célozhatott fegyverével, így lehetőség nyílt pontosabb lövések leadására.

A játék a korra jellemző életpont-rendszert használja. Minden elszenvedett találattal az életpontokat jelző csík hossza csökken. Amennyiben eléri a nullát, a játékos meghal, és a legutóbbi mentéstől folytathatja a játékot. Bizonyos tárgyak (Medikitek) használatával a pontok újratölthetőek. 

A játékban található többszemélyes játékmód is, mely az internetet jelenti. Azaz a “Multiplayer” -t elindítva felcsatlakozhatunk az internetre és igazi játékosok ellen is felvehetjük a harcot. Még mindig elég sokan játszanak vele a mai napig.


RENDSZERKÖVETELMÉNY

MINIMUM:

  • Operációs rendszer: Windows 98 / ME / 2000 / XP
  • Processzor: Pentium III 600 MHz or Athlon 600 MHz processzor vagy nagyobb rendszerhez Windows 98/ME, Pentium III 700 MHz vagy Athlon 700 MHz processzor or vagy nagyobb rendszerrel Windows 2000 / XP
  • Memória: 128 MB
  • VGA: 3D hardveres gyorsító kártya szükséges – 100% DirectX 9.0b kompatibilis 32 MB-os hardveres T & L-képes videokártya és legújabb illesztőprogramok
  • DirectX: Version 9.0b
  • Tárhely: 1.4 GB szabad hely (plusz 400 MB Windows 98/ 600 MB Windows 2000 / XP)
  • Hangkártya: 100% DirectX 9.0b kompatibilis 16 bites hangkártya és legújabb illesztőprogramok