Call of Duty 2

 Call of Duty 2

Call of Duty 2 belső nézetű lövöldözős videojáték, a 2003-ban kiadott Call of Duty folytatása. A játékot az Infinity Ward fejlesztette és az Activision adta ki. 2005. október 25-én jelent meg Microsoft Windows-ra és november 22-én Xbox 360-ra Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. A játék megjelent mobiltelefonra és Pocket PC-re is. Japánban a Konami adta ki PC-re 2006. március 24-én, míg Xbox 360-ra 2006. június 15-én.

A játék a második világháború idején játszódik, és négy szövetséges katona szemszögéből mutatja be az eseményeket. Egyikük a Vörös Hadseregben szolgál, másikuk az Amerikai Egyesült Államok hadseregében, míg ketten britek. A játékot jól fogadták, a kritikák legtöbbje pozitív véleményt fogalmazott meg róla.Az Xbox verzióból az első héten 250 000-et adtak el, míg 2006 októberére 1,4 milliót.

A játékos képes leguggolni és a földre feküdni valamint kisebb falakat átmászni. Egyszerre két lőfegyver lehet nála, és ezek lecserélhetők a csatatéren maradt ellenséges és baráti fegyverekre. Ezeken kívül mind kézigránátokat, mind füstgránátokat vihet magával a harcba. A fegyver célzóját használva nagyobb pontossággal lehet lövéseket leadni. A baráti és ellenséges katonákat valamint az aktuális célt, amely lehet egy pont elérése vagy megvédése vagy megsemmisítendő ellenséges ágyú vagy tank, egy iránytűn jelzi ki a játék. A rögzített fegyverek, mint például géppuskák vagy légvédelmi ágyúk használhatóak az ellenség legyőzésére. Néhány küldetés során pedig a játékosnak egy tankot kell irányítania.

A játékos rendelkezik egy távcsővel is, amely az egyszerű küldetések során nem bír jelentőséggel, de nagy szerepe van a 8.8 cm Flak 18/36/37/41 ágyú és az Mk VI Crusader nagyobb távolságra való használatánál, valamint az egyik brit küldetésnél, ahol ennek segítségével lehet irányítani a baráti tüzérség tüzét. A felderítés során is nagy hasznát lehet venni, azonban a játék legnagyobb részében közelharc folyik, csökkentve ennek a taktikának a jelentőségét.

Ha a játékos súlyosan megsérül, akkor a képernyő vöröses színűre vált, és a karakter szívdobogásának hangja egyre hangosabbá válik, ezzel jelezve az alacsony életerőt. A játékosnak ekkor fedezékbe kell jutnia, hogy elkerülje a további sebesüléseket, ugyanis akkor meghal és az utolsó ellenőrzőponttól kell folytatni a játékot. A fedezékben töltött idő alatt az életerő regenerálódik. Néhány támadás, például a gránátok vagy a tüzérség egyből megölik a játékost ha túl közel tartózkodik a robbanáshoz.

2006 áprilisában az Infinity Ward kiadta a Call of Duty 2 Radiantet, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy saját egy-, illetve többjátékos pályákat hozzanak létre.


RENDSZERKÖVETELMÉNY

MINIMUM:

  • Processzor: Pentium IV 1.4GHz vagy AMD Athlon XP 1700+
  • Videókártya: DirectX 9.0c kompatibilis, 64 MB
  • Memória: 256 MB RAM
  • Szabad lemezterület: 4.5 GB
  • Operációs rendszer: Microsoft Windows 2000/XP

AJÁNLOTT:

  • Processzor: Pentium IV 3,0 GHz vagy AMD Athlon XP 1700+
  • Videókártya: DirectX 9.0c kompatibilis, 256 MB
  • Memória: 512 MB RAM
  • Szabad lemezterület: 4.5 GB
  • Operációs rendszer: Microsoft Windows 2000/XP