Vanilla (WoW)

World of Warcraft

(Vanilla)

World of Warcraft (röviden WoW) a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka. A Battle.net hálózat része. A nagy sikerű Warcraft sorozat történetét folytatja, pontosan két évvel a Warcraft III: The Frozen Throne eseményei után kapcsolódik be a történetbe.

A játék stílusa MMORPG, azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet egyszerre akár több százan vagy ezren is játszhatnak egy online világban. A játékosoknak rendszeresen elő kell fizetni a játékra.

World of Warcraft jelenleg 5,6 millió előfizetővel rendelkezik világszerte, ezzel világszinten a legnépszerűbb nyugati MMORPG, és a Guinness világrekordot is tartja ezen cím alatt. 2008 áprilisában úgy becsülték, hogy a többjátékos játékok piacának 62%-át birtokolja.

Szövetségből 4 fajból választhatunk:

Faj nevekKasztok
HumanWarrior,Rogue,Warlock,Paladin,Priest,Mage
DwarfWarrior,Hunter,Paladin,Priest,Rogue
Night ElfWarrior,Druid,Hunter,Rogue,Priest
GnomeWarrior,Rogue,Mage,Warlock

 

Hordából szintén 4 fajból választhatunk:

Faj nevekKasztok
OrcWarrior,Hunter,Shaman,Warlock,Rogue
Undead Rogue,Warrior,Warlock,Mage,Priest
Tauren Warrior,Druid,Hunter,Shaman
Troll Warrior,Priest,Hunter,Shaman,Rogue,Mage

Azeroth nevezetű bolygón kezdődik a kalandunk, hogy Kalimdorban vagy a Keleti-Királyságokban, az kizárólag a játékoson múlik. A játékban fejlődnünk kell és ahogy fejlődünk úgy leszünk erősebbek. Emberfeletti erőnkkel pedig képesek leszünk legyőzni sárkányokat, mutáns szörnyeket vagy akár más játékosokat is.